Montblanc


Montblanc és la capital de la comarca de la Conca de Barberà. Té el títol de Vila Ducal des de 1387. El nucli antic fou declarat Conjunt Monumental i Artístic el 1947. El 1998, les pintures rupestres del terme foren declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El municipi es va constituir l’any 1284. La màxima esplendor montblanquina s'assoleix al segle XIV quan va arribar a ser la setena ciutat de Catalunya en nombre d'habitants. La construcció de les muralles es va iniciar als voltants de l’any 1366.

 

El terme municipal de Montblanc està format per la serra de Miramar, les muntanyes de Prades i els terrenys baixos de la conca del riu Francolí. Aquestes serralades contenen dues zones PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural), protegides pel seu valor natural.

 

Als carrers i places de Montblanc, la història, la tradició i la llegenda es fonen amb una atractiva oferta comercial i gastronòmica i una activitat festiva proverbial. Segons el folklorista Joan Amades, Montblanc fou la vila on ocorregueren els fets de la llegenda de Sant Jordi. Els nostre visitants no es poden deixar perdre el sensacional espectacle de la Setmana Medieval que cau pels voltants de Sant Jordi (23 d'abril).

 

Des de Montblanc, podeu recórrer una comarca encara verge, amb un patrimoni històric i natural divers i sorprenent i una àmplia oferta d’artesania i productes agroalimentaris.