De picnic a Figuerola del Camp


Durada: 6 hores aproximadament

Distància: 15 km aproximadament

Dificultat: Mitjana

Llocs d’interès: Mas Gassol, Ermita de Santa Anna, Prenafeta, Serralada de Prenafeta, Molí d’Oli de Figuerola i Figuerola.

 

Recorregut:

Tot el recorregut es realitza per camí de carro, a excepció del primer tram de 500 metres per un camí asfaltat.

El primer lloc d’interès que trobem és el Mas Gassol, un edifici del segle XVI abandonat a la dècada dels quaranta del segle passat. Seguidament, ens trobem l’Ermita de Santa Anna, d’estil gòtic del segle XIV que es va reformar recentment.

Tot seguit ens adrecem a Prenafeta, seguint per camins amb tombs i retombs i petites pujades i baixades travessant petits bosquets. A Prenafeta fem un tomb pel petit llogaret, ens aturem un moment a fer un glop d’aigua a la font i abeurar els cavalls i enfilem muntanya amunt per la serralada de Prenafeta i ens dirigim a Figuerola, ja a la comarca de l’Alt Camp. El paisatge és impressionant i podreu gaudir de l’experiència de deixar enrere La Conca de Barberà amb unes vistes excepcionals i accedir a l’Alt Camp amb una visió panoràmica de la comarca.

En arribar, recorrerem el poble i visitarem el Molí d’Oli dels amics de Setd’Oli, on reposarem i abeurarem els cavalls mentre ens serveixen un vermut o un esmorzar de forquilla del Cafè de la cooperativa per reposar forces.

I finalitzarem el recorregut tornant pel mateix itinerari fins al Centre d’Equitació Montblanc.

  • 170€/Individual
  • 110€+110€/Parella
  • 90€/Persona per grups de 3 o més