Qui Som?


El Centre d’Equitació Montblanc és un espai integrat en un entorn rural, concebut per oferir les millors instal·lacions i els millors serveis per al cavall i l’afeccionat a l’equitació, els animals i la natura.

Al Centre d’Equitació Montblanc, t’oferim classes personalitzades i per a grups, organitzem excursions, casals d’estiu amb intensius d’aprenentatge i d’altres esdeveniments per a compartir amb tu aquest món apassionant.

El cavall ens apassiona, és la nostra raó de ser i l’hi dediquem tot el nostre coneixement i esforç.

 

 

En el Centre d’Equitació Montblanc ajudem l’alumne a arribar preparat als diferents tipus d’exàmens que hi ha en el món d’hípica. Les titulacions són:

Tècnic d’esports de base 1
ABRS (Association British Riding Schools)
Galops del nivell 1 fins al 7

També hi ha la possibilitat de realitzar les pràctiques laborals de diferents Cicles Formatius relacionats en aquest món.

Finalment, depenent de la demanda, es poden organitzar clínics amb diferents genets professionals.

 

EL CAVALL... La nostra passió

El cavall un animal de companyia? Sembla difícil si imaginem com animal de companyia, aquell que podem tenir com company a casa nostra, pujat al sofà, entrant i sortint de casa, compartint cada moment...  Per la seva anatomia, és evident que un cavall necessita un espai obert, on tingui lloc per trotar, galopar, rebolcar-se, estar en constant contacte amb la natura i el més a prop possible del seu entorn natural.

Tot i això, des de que tenim el primer contacte amb aquest magnífic i noble animal, de seguida ens adonem que la nostra relació amb ell pot ser fins i tot superior al concepte que tenim d’un animal de companyia.

El fet de tenir cura d’ell, el contacte amb ell, passejar gaudint dels paisatges, experimentar les sensacions d’una galopada, sentint-lo, entenent-lo,... Per la seva noblesa, el cavall ens permet també fer diferents activitats psíquiques. Reconeguda ja com una teràpia eficaç, la equinoteràpia a través de la relació que s’estableix entre home i cavall, aporta una millora qualitativa de vida. 

Tal com explicàvem en el paràgraf anterior, el contacte, les sensacions, el fet de sentir-te part d’ell, de tocar-lo, de sentir-lo,... tot plegat, crea un vincle que difícilment podrem experimentar amb cap altre animal, al menys de forma tant intensa.

Com passa amb nosaltres mateixos, el humans, cada cavall, cada euga, cada pony, te el seu propi caràcter, un tarannà diferent que el fa únic i per aquest motiu, cadascun d’ells te unes necessitats i un tracte diferent. Al nostre centre, adaptem l’entrenament i l’alimentació adequada segons l’exercici físic que necessiti cadascun, per tal que el seu entrenament i el vostre, siguin perfectes. Per això, disposem d’una pista reglamentària de 60 x 20 metres amb el material “Martin Collins”, que per la seva alta qualitat, evita al màxim les lesions, no produeix pols, i absorbeix l’aigua ràpidament.

L’equitació és més que un esport. Per les seves característiques i les moltes formes de practicar-lo, és una activitat apta per a qualsevol edat que requereix d’uns coneixements, una preparació i un manteniment.

Et convidem a entrar en el món apassionant del cavall. Molt més que un esport. Molt més que una activitat...

Vine a veure’ns !